Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

 

 

Чеснова трева

/Allium tuberosum/

Семейство: Лукови

Синоними: Ориенталски чесън

Форми на употреба: Листата, стъблата и цветовете

Лечебни свойства:

В китайската медицина чесновата трева се използва за стимулация на храносмилането.

Аромат:

Вкусът и ароматът на чесновата трева наподобяват тези на ситния лук и чесъна.

Употреба:

Чесновата трева присъства в азиатската кухня като съставка в салатите, супите, варивата и различните ястия с яйца.

Съхранение:

Чесновата трева се намира в азиатските магазини през цялата година. Тя се увива във влажна кърпа и се съхранява в найлонова торбичка в хладилника за около 3 дена.

Съвети при готвене:

Прясната чеснова трева се познава по това, че пъпките ѝ не са разтворени. За да запази аромата си при по-продължително готвене, тя се добавя най-накрая. Реже се с ножица, вместо с нож. Ако искате да запазите подправката за по-дълго време, нарежете я и я замразете в ледени кубчета. Чесновата трева загубва своя аромат, когато се остави да изсъхне навън.

Zavedenia Web Design Casio