Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Патешко с карамелизирани круши и кестени

 

Патешко с круша и карамелизирани орехи

Специлитетът е от менюто на бившия ресторант Свети Наум. Божидар Георгиев е един от готвачите в заведението и приготви ястието специално за hrana.bg.

Порции:

1

Време за подготовка и приготвяне:

Поготовка: 10 минути Приготвяне: 20 минути

Продукти:

250 г пaтешки гърди

1 круша

100 г кестени мед

Начин на приготвяне:

Стъпка 1.

Обелете крушата и я разделете на две. Изчистете я от семето.

патешко месо Стъпка 2.

Измийте патешкото месо. След това направете леки разрези на кожата на месото.

 

 

Стъпка 3.

Кестените се нарязват на по-малки парчета.

печене на месотоСтъпка 4.

Поставете патешкото месо в предварително загрят тиган, като постоянно го обърщате от двете страни и изливате мазнината. Целта е месото да се пече, а не да се пържи.

 

медСтъпка 5.

Сложете меда в отделен тиган да се карамелизира.

 

 

 

крушаСтъпка 6.

След няколко минути половината на крушата се поставя в тигана при меда и се оставя малко да поври. Като от време на време се разбърква.

 

 

патешко месоСтъпка 7.

След като сте обърнали няколко пъти месото, сложете го във фурната за около 8 минути.

 

 

 

карамелизирана крушаСтъпка 8.

Добавете кестените при крушата и започнете да ги бъркате. След това с помощта на лъжица запълнете крушата с кестените.

 

 

сос ЖуСтъпка 9.

Затоплете сос Жу на котлона.

 

 

 

 

Парчета патешкоСтъпка 10.

След като извадите месото от фурната, го нарежете на парчета и го поставете отново в тигана. Объркайте парчетата няколко пъти.

 

 

патешко месоСтъпка 11.

Поставете в чинията карамелизиранта круша с кестените и поставете за окраса стръкче розмарин. Добавете и месото.

 

 

 

патешко месоСтъпка 12.

Изсипете соса върху месото.

 

 

 

Zavedenia Web Design Casio