Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Изчистете 3/4 кг тиквички и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см. Пуснете ги във вряща подсолена вода, в която сте сложили няколко стръкчета копър. Щом се сварят тиквичките, извадете ги с решетеста лъжица и ги разпределете на порции в чинии.

Разбийте 1/2 кг кисело мляко с 4-5 счукани скилидки чесън. Полейте всяка порция тиквички с подлученото мляко и с по 1-2 лъжици масло или олио, запържено с малко червен пипер.

Вместо с чесън можете да разбиете млякото със ситно нарязан копър или магданоз.

Ястието можете да поднесете топло или студено.

Zavedenia Web Design Casio