Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Обелете и сварете 4-5 глави лук в подсолена вода. Отцедете ги и ги оставете да изстинат, след което ги нарежете на ситно. Нарежете също на ситно 1 връзка зелен лук (може и без него), 1 връзка магданоз, по 1/2 връзка джоджен и копър. Сложете всичко в тенджера. Прибавете 2 чаши ориз и налейте 1 чаша олио и 2-3 кафени чашки вода. Посолете сместа и я оставете да се задушава на слаб огън, докато се изпари всичката вода. Дръпнете тенджерата от огъня и подправете сместа с 1 лъжичка черен пипер и сока от 1 лимон или малко разтворено във вода лимонтозу. Разбъркайте я добре и свийте от нея в предварително попарени лозови листа малки правоъгълни сармички. Наредете сармичките плътно на 2 реда в плитка широка тенджера. Налейте вода, колкото да се покрият, и ги сварете на слаб огън. След като изстинат, обърнете ги в голяма чиния, като внимавате да не се разместят при обръщането. Украсете ги с резенчета от твърдо сварени яйца, кисели краставички или с лимонени резенчета.

Zavedenia Web Design Casio