Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

(рецепта от Снежана Димитрова)
Продукти (за 4 порции): 1 глава лук, 1/2 кг тиквички, 1 връзка копър, 1 яйце, 1 ч. л. сол, 2 с. л. олио.
В 1,5 л вряща вода се слагат олиото, солта, тиквичките, предварително обелени и нарязани на кубчета, и лукът, разрязан на 6 парчета. Когато тиквичките и лукът се сварят, тенджерата се маха от котлона. В отделен съд се разбива яйцето и с бъркане бавно се прибавя към него по малко от течността на супата (около 1/3 от нея). Получената смес се сипва обратно при зеленчуците с бъркане. Добавя се ситно нарязаният копър. Супата се оставя да престои 10 минути, след което е готова за консумация.

източник: vegetarianstvoto.hit.bg

Zavedenia Web Design Casio