Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Продукти:

½ кг. риба (сафрид или скумрия)

2-3 моркова

½ глава целина

2 глави лук

олио

1 ч.л. червен пипер

250 гр. гъби

5-6 червени домата

½ чаша маслини

1 ч.л. черен пипер

2 лъжици магданоз

Изчистете и нарежете на кубчета морковите, целината и лука. Сложете ги да се задушават с 1/2 чаша олио и 1 кафена чашка вода и ги посолете. Когато зеленчукът започне да се пържи, прибавете червения пипер, гъбите, нарязани на филийки, червените домати, обелени и настъргани и маслините. Когато се изпари сокът от доматите, налейте гореща вода и прибавете черния пипер и магданоза. Оставете соса да ври на слаб огън около 1/2 час, след което го изсипете в тавичка. Наредете отгоре изчистената и измита риба. Печете ястието в умерено силна фурна около половин час.

Zavedenia Web Design Casio