Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Изпържете дробчето, воденичката и сърцето на 1 малдо пиле в 4-5 лъжици масло заедно с 1-2 глави лук, нарязани на филийки. Прибавете 1 кафена чашка ориз и налейте 1/2 чаша вода. Когато оризът набъбне и поеме водата, посолете сместа, поръсете я с черен пипер и ситно нарязан магданоз и я разбъркайте с 1 ситно нарязано твърдо сварено яйце. Напълнете с тази смес изкорменото пиле и зашийте с конец отвора.

Замесете тесто с 3/4 чаши вода, 1 яйце, 1 щипка сол и брашно, колкото поема сместа. Омесете го добре и го разточете на лист с дебелина около 1/2 см. Намажете листа с разтопено масло и го сгънете на квадрат. Намажете квадрата с масло и го сгънете на по-малък квадрат и т.н., докато получите квадрат, подобен на топка. Разточете го на кора като за юфка по възможност с квадратна форма. Намажете кората с мазнина и загънете в нея пилето, също намазано с мазнина. Сложете така приготвеното пиле в тавичка и намажете кората отгоре с разбито яйце. Налейте в тавичката 1/2 чаша мазнина, след което сложете пилето във фурната да се пече 1-1 и 1/2 час. За да не прегори кората, покрийте я с хартия.

Поднесете опеченото пиле в голяма чиния и го нарежете на масата.

Zavedenia Web Design Casio