Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Полейте изчистеното и измито пиле с 1/2 чаша мазнина и го опечете до зачервяване, като от време на време го обливате с мазнина от тавичката. Извадете го да изстине и го нарежете на порции.

Отцедете мазнината и задушете в нея 300 г гъби, почистени, измити и нарязани на филийки, и 1 ситно нарязана глава лук, като от време на време наливате по 1 кафена чашка вода. Посолете ги леко и ги поръсете с 1 лъжичка черен пипер, след което наредете отгоре нарязаното месо и налейте 1 чаша бяло вино. Похлупете ястието плътно с капак и го оставете да ври на слаб огън 25-30 минути. Извадете след това месото в затоплена чиния и наредете отгоре гъбите, а соса прецедете. Прибавете в соса лъжичка брашно, разбито с 2 жълтъка. Сложете соса на огъня само да заври и го подправете с лимонов сок. Залейте с него нареденото в чинията пилешко месо.

Zavedenia Web Design Casio