Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Сварете в подсолена вода 1 пиле. След като изстине, нарежете го на порции. Потапяйте ги последователно в разбити яйца, в счукан сухар и отново в яйцата и ги изпържете до зачервяване.

Затоплете на печката 1/2 кг отцеден грах-консерва и го полейте с 5-6 лъжици запържено масло. Изсипете го в средата на голяма чиния и го поръсете със смес от нарязано на дребни кубчета твърдо сварено яйца и ситно нарязан магданоз. Около граха наредете панираното пилешко месо.

Вместо с грах можете да поднесете месото с ориз-пилаф, а върху ориза можете да направите на 4-5 места малки вдлъбнатини и да ги напълните с нарязани на кубчета моркови, сварени в подсолена вода и полети със запържено масло.

Zavedenia Web Design Casio