Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Продукти:

риба – паламуд

олио

сол

2-3 моркова

½ глава целина

черен пипер на зърна

лимонов сок

За украсата:

лимонови резенчета, твърдо сварено яйце

Сложете в тенджера да заври 1 л вода с 1/2 чаша олио и сол на вкус. Прибавете морковите и главата целина, нарязани на пръчици, и няколко зърна черен пипер. След малко пуснете 1 или 2 по-малки паламуда (без главата), предварително добре изчистени и измити. Като поври рибата около 30 минути, свалете съда от огъня. Оставете рибата да изстине в бульона. Извадете я след това, сложете я в дълга чиния и я полейте с лимонов сок или разтворена в малко вода лимонена киселина. Отстрани наредете сварените моркови и целина, лимонови резенчета или резенчета от твърдо сварени яйца.

Zavedenia Web Design Casio