Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Продукти:

риба по избор

брашно

чесън

лимонов сок

хрян (по желание)

За марината:

оцет, вода, зеленчуков бульон или зеленчук за супа по избор

За мариноване е подходяща всякаква риба – едрата се нарязва, а дребната се маринова цяла. Сложете да заври смес от вода и оцет по равни части. Посолете я и сварете в нея зеленчук за супа. Свалете маринатата от огъня. Като изстине напълно, накиснете в нея за 4-5 часа изчистената и измита риба. Отцедете маринованата риба, потопете я в брашно и я запържете с олио.

В същата мазнина (ако е необходимо, прибавете още олио) запържете 1 лъжица брашно и го разредете на гладък сос с маринатата. Подправете соса с малко счукан чесън и лимонов сок или оцет и го оставете да поври 5-6 минути.

Наредете изпържената риба в подходящ съд и я полейте със соса, след като е изстинал напълно. По желание, преди да я полеете със соса, можете да я поръсите със ситно настърган хрян. Така приготвената риба можете да запазите на студено и проветриво място.

Zavedenia Web Design Casio