Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Рецептата за тази салата е представена от главния готвач на хотел Метрополитън Андрей Стоилов.

Продукти:

0.120 кг. Варен картоф
0.120 кг. Праз лук
0.010 кг. Див лук
0.015 кг. Кимио
0.060 кг. Осолена Сланина
0.030 кг. Ароматен зехтин
0.005 кг. Сух лют пипер
0.005 кг. Сладък червен пипер
0,010 кг. Зелена Ябълка

Добавки на вкус:

  • Олио
  • Магданоз
  • Сол
  • Бял пипер
  • Копър
  • Ябълков оцет

Начин на приготвяне:

Започваме с варенето на картофите за нашата салата. Почистваме и нарязваме на тънък жулиен празия лук, а дивия лук го нарязваме на дребни колелца. Загряваме тиган и поставяме в него зрънца кимион. В момента, в който той почне да пука леко и да мирише ароматно прибавяме зехтин, празия лук и картофите, осоляваме и подправяме. Дърпаме от огъня и охлаждаме салатата. Добавяме след това дивия лук и магданоза. Доувкосяваме с ябълков оцет и нарязаната на тънки ивички ябълка.Добавяме бялия пипер, копъра и солта, ако е нужно още.
Паприковаме осолената сланина със сладък и с лют червен пипер. Може да добавим и малко чубрица, режем на тънки резани и гарнирам салатата.

Една чудесна и лесна зимна салата за топли вечери в домашен уют.

Zavedenia Web Design Casio