Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Продукти:

4-5 дребни пъстърви

1 глава лук

1-2 моркова

2-3 магданозени корена

1 резен целина

черен пипер на зърна

3-4 разтопено масло

1 чаша бяло вино

Вземете 4-5 по-дребни пъстърви. Изчистете ги, измийте ги и ги посолете.

Нарежете на филийки 1 глава лук. Нарежете на кубчета 1-2 моркова, 2-3 магданозени корена и 1 резен целина. Сложете ги в плитка тенджера, посолете ги и прибавете 15-20 зърна черен пипер.

Наредете върху зеленчука осолените рибки и ги полейте с 3-4 лъжици масло и 1 чаша бяло вино. Захлупете ги плътно и ги оставете да се задушават 35-40 минути на слаб огън.

Извадете готовите рибки в чиния и ги залейте със соса от задушаването, прецеден и подправен с 1 лъжичка прясно масло и 1 жълтък. Украсете ги с варени картофи, полети със запържено масло.

Zavedenia Web Design Casio