Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

градински чайЛечебни свойства:

Градинският чай има анти-възпалително действие, помага при болки и причинява потене. Подходящо е при възпаление на венците и се използва за промиване на устата. Успокоява стомашните вируси и може да предпази от леки настинки. Чаша градински чай през лятото действа благоприятно.

Аромат:

Вкусът на градинския чай е свеж и леко горчив.

Употреба:

Градинският чай е класическа подправка в италианската кухня. С него могат да се подправят домати, картофи, зелени продукти, смляно месо, птиче месо. Заекът, агнешкото, овнешкото и свинското месо имат особено приятен вкус, след като се натрият с градински чай.

Съхранение:

Градинският чай може да се намери както пресен, така и изсушен. Изсушеният градински чай е с по-силен аромат от пресния. Съхранява се с херметически затворен буркан на тъмно и прохладно място.

Съвети за готвене:

Градинският чай се комбинира добре с розмарин, мащерка, риган, магданоз и дафинов лист. Големите дози могат да имат не благоприятен ефект при някои хора, затова трябва да се внимава с количествата.

Салтимбока:

Нужни са ви 8 малки стека от телешко месо. Всяко от тях гарнирайте със стрък градински чай и шунка. Закрепете ги с клечки за зъби. Затоплете 2 супени лъжици маргарин в тиган и сгответе месото, като го обръщате на всеки 3-4 минути. След като е готово, махнете го от тигана и го запазете топло. Направете сос от половин чаша телешки бульон и 1 чаша бяло вино. Добавете сол и черен пипер. Сервирайте във всяка чиния по 2 салтимбоки и малко сос. Може да се направи гарнитура от паста.

Zavedenia Web Design Casio