Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Продукти:

¾ кг. пъстърва

1 чаша червено вино

1-2 моркова

½ глава целина

1 глава лук

кисели краставички

магданоз

масло

Изчистете и измийте 3/4 кг пъстърва. Сложете да заври 1 литър вода с 1 чаша червено вино. Прибавете 1-2 моркова, 1/2 глава целина и 1 глава лук. Щом заври бульонът, посолете го на вкус и пуснете рибата. Варете я на слаб огън половин час. Извадете я след това в чиния, поръсете я със ситно нарязани кисели краставички и магданоз и я попарете със запържено масло. Гарнирайте я със сварени картофи и букетчета от магданоз.

Zavedenia Web Design Casio