Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Изчистете от ципите агнешко бутче и го пуснете във вряща подсолена вода, към която сте прибавили едро нарязани: 1 глава лук, 1 морков, 1 резен целина и 2—3 магданозени корена. Сверете ги при плътно похлупен капак. Ако е необходимо, долейте топла вода.

Извадете свареното бутче и го оставете да изстине. Прецедете бульона. Отмерете от него 1 пълна чаша и пуснете 3 листа желатин, предварително киснат 2 часа в студена вода, и лимонов сок на вкус. Оставете го на студено да желира. След това накълцайте желето на ситно.

Нарежете изстиналото бутче на тънки филии, наредете ги върху плитка чиния и ги гарнирайте с накълцаното желе, резенчета от лимон, кръгчета от червено цвекло или морков и стръкчета от магданоз.

Zavedenia Web Design Casio