Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Изчистете и измийте 1 средно голяма риба «Мерлуза» и я сложете да ври в подсолена вода заедно с корени за супа и черен пипер на зърна (водата едва да облива рибата). След 25—30 минути свалете съда от огъня и оставете рибата да изстине в бульона. Извадете изстиналата риба, сложете я в подходяща чиния, полейте я с 2-3 лъжици лимонов сок, 3—4 лъжици масло, запържено с чукан сухар, и я поръсете с 2 твърдо сврени яйца, нарязани на дребни кубчета и разбъркани с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Около рибата на няколко места сложете сварени дребни картофки, полети с масло, и грах или моркови, задушени с масло.

Zavedenia Web Design Casio