Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Представяне
магазин за подравки В началото на месец септември на улица „Цар Иван Асен II” 9 в София бе отворен нов магазин за подправки, зехтин и вина. Почитателите на добре приготвената и здравословна храна веднага биха оценили подправките и продуктите, които се предлагат тук. Магазинчето е малко, но за сметка на това богато с онези непознати за българската кухня съставки, които почти винаги е много трудно да намериш в кварталния магазин. Тук можете да откриете различни видове зехтин, както добре познатия на всички направен от маслини, така и от тиквено масло, сусамено масло, кайсиево масло и орехово масло. За любителите на зърнените храни се предлагат различни видове ориз, леща и нахут. В магазина има богат избор на горчица и плодови сокове. А за онези от вас, които обичат да си похапват сладко има френски сладка като сладко от кестени, смокиня, ягода, вишни, праскови и други плодове. През някои дни собственичката Михаела изненадва своите клиенти с невероятно вкусни домашно приготвени сладки, които възнамерява да предлага в бъдеще, а екипът на hrana.bg имаше възможността да опита. Това, от което ние от hrana.bg останахме очаровани е, че желанието на Михаела е да предлага само качествени стоки, които не съдържат консерванти или други подобни вредни вещества. Ето защо тя държи да чуе мнението на всеки един клиент на магазина, който се е доверил на нейния избор.
Всеки един от нас предпочита подправките или продуктите, които използва при готвене да бъдат пресни, качествени и достъпни. Горе долу цените за подправките варират от около 0.30 до 0.70 лв. за 20 гр., като изключение прави шафрана. Тази подправка е скъпа (около 7лв.), тъй като процеса по събиране на подправката е много труден и скъп. Ето защо трябва да внимвате с ментетата шафран, които най-малкото можем да разпознаем по ниската цена.
Магазинът работи всеки ден с изключение на неделя от 10:30 до 20:00ч.
Снимки
подправкиготварски книгидомашна юфкагорчицаоцетсладко от кестенипопдравкиподправки
Любими рецепти
Едно от приемуществата на магазина е, че самата Михаела заедно с нейния приятел са любители кулинари и затова използват по най-разнообразаен начин подправките за изпробването на различни рецепти и специалитети.щ

Мерджемек – крем супа с червена леща

Zavedenia Web Design Casio