Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Димитър Павлов

October 23, 2009

Представяне

Димитър Павлов1. Чувставаш ли се успял в професията?

Не напълно. Мисля, че още много мога да се развивам.

2. Натрупал си доста опит, можеш ли да кажеш кое е най-важното за един главен готвач?

Постоянство. Най-вече в качеството на работата, а не само да отбиваш номера.

3. Защо избра тази професия?

Честно казано не знам. Още от малък исках да стана готвач. На един съученик баща му беше готвач и учителките му се възхищаваха. Може би това породи моето желание.

4. Какво научи при специализациите в чужбина?

Ходил съм на екскурзии и състезания от отбора на асоциацията. Много ми беше полезно. Във всяка държава готвят с различни продукти. Но ми е интересно да взимам техни продукти и да ги приготвям по алтернативен начин. Например Азиатските подправки да употребя във френски тип кухня и т.н.

5. Лесно ли се приемат новите неща в България?

Твърдо не. Съжалявам че го казвам, но е точно така. Българите са традиционалисти, обичат познатите неща и не са склонни да експериментират. В момента положението е по-добро от преди 10 години, но все пак… В Италия и Франция хората са по-склонни да пробват нови неща. Те гледат на вечерята като изживяване, а не просто нахранване.

6. Какви са твоите кулинарни предпочитания?

Моята политика е да използвам добре познатите продукти, но поднесени по оригинален начин. Иначе еднакво гледам и на трюфела и на зелето. Не ги деля по цена. Обичам да опитвам от всичко.

7. Успяваш ли да съчетаеш мениджърските задължения с работата на главен готвач?

Сега вече мога да кажа, че се справям. Но за една година на правих доста грешки докато разбера, че да си мениджър и главен готвач са две съвсем различни неща. Все пак това е бизнес. Ако не се развива и няма никаква печалба си за никъде. Но все пак, ако се гледа само печалбата също не се получава. Предпочитам да съм само едно от двете. Бих искал да имам силен мениджър, докато моята силна страна е кухнята.

8. Какави са плановете ти занапред?

Да се развия и да отворя още един ресторант, които да са от различен тип и да станат ресторанти със традиции. Надявам се това да се случи, до колкото е възможно.

9. Можеш ли да дадеш някакви съвети за здравословно хранене?

Определено аз не съм готвач, който може да се изкаже по този въпрос :) . Все пак бързото хранене не е препоръчително и обработката на продуктите е добре да е по-малка.

Рецепти

агнешки котлетиАгнешки котлети в билкова кора

Рацепта на Димитър Павлов
Продукти: агнешки котлети, ориз

Снимки

главен готвач на Стар диш Димитър Павловглавни готвач на Стар Диш Димитър Павловглавен готвач на Стар Диш Димитър Павловглавен готвач на Стар Диш Димитър Павлов

Zavedenia Web Design Casio