Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Галя Чивилиева

September 28, 2009

ПредставянеГаля Чивилиева Галя Чивилиева е главният готвач на ресторант Свети Наум. Галя е родом от Смолян и най-вероятно това е и причината в менюто на заведението да преообладават ястия от националната ни кухня.

1.Чувставаш ли се успяла в професията?
Определено. Има още много да уча, но съм удовлетворена.

2. Натрупал си доста опит, можеш ли да кажеш кое е най-важното за един главен готвач?
Имам опит, но може и още. Най-важното е организацията на работата в кухнята и следенето на новите тенденции и развитието на кулинарията като цяло. Също така е важно не си спонтанен или да избухваш по време на работа, да знаеш кога да си замълчиш и кога не.

3.Защо избра тази професия?
Не знам, стана от самосебе си. Тоха в Смолян ми харесваше.

4.Какво научи при специализациите в чужбина?
Нямам специализация в чужбина. Дъщеря ми е в Лондон. Когато бях на гости при нея, ми направи впечатление, че англичаните наблягат много на пастата. Храната в чужбина има специфичен вкус. Може би заради продуктите, пилешкото месо е с друг вкус.

5.Лесно ли се приемат новите неща в България?
Много е относително. Някои да, някои не. Факт е, че имаме много чужди неща. За нас готвачите е хубаво да има нови неща, приемам ги, интересно ми е.

6. Какви са твоите кулинарни предпочитания?
Аз съм фен на бързото хранене (смее се). При нас нещата не стават много бързо, но пак има.

7.Успяваш ли да съчетаеш мениджърските задължения с работата на главен готвач?
Успявам. По някога времето не стига, но пак намирам време и се справям.

8. Какави са плановете ти занапред?
Нямам планове. Отдавам се на това, което е в момента. Иначе едно плануваме, друго става. Незнаем каква изненада ни чака когато отидем на работа. В такова време живеем, че малко ми е странен този върпос. Но все пак се надявам да се промени към по-хубаво.

9. Можеш ли да дадеш някакви съвети за здравословно хранене?
Аз никога не запържвам зеленчуците, а ги задушавам. Според мен разделното хранене има ефект. Салатка с препечена филийа е разкош за мен. Казват, че кълновете са много полезни, но още не сме свикнали с тях.

Рецептипататник1. Пататник

рецепта на Галя Чивилиева
продукти: домашни кори, картофи

 

 

 

2.Ролца от тиквички

рецепта на Галя Чивилиева
продукти: тиквички, сос Горгонзола, зеленчуци

 

 

 

3.Станимашки сарми

рецепта на Галя Чивилиева
продукти: зеле, кайма, ориз

 

 

 

патешко с круша4.Патешко с круша и карамелизирани кестени

рецепта на Галя Чивилиева
приготви Божидар Георгиев-готвач в ресторант Свети Наум
продукти: пилешки гърди, кестени, круша, мед

 

 

 

пилешки роладини5.Пилешки роладини със спанак и крема сирене

рецепта на Галя Чивилиева
приготви Росен Миланов – готвач в ресторант Свети Наум
продукти: пилешки гърди, крема сирене, спанак

СнимкиГаля ЧивилиеваГаля Чивилиева

Zavedenia Web Design Casio