Храна и рецепти

рецепти готварски, кулинарни рецепти и готвене

Бял синап

June 15, 2011

синапЛечебни свойства:

Белият синап помага при проблеми с храносмилането или с кожата, настинки, зъбобол и схванати крака. Правят се компреси от смлян синап и вода, които помагат при бронхит, лумбаго или плеврит.

Аромат:

Изсушените семена на белия синап нямат мирис, но когато се сдъвчат техния вкус е остър.

Употреба:

С белият синап се подправя пушено месо, дивеч и рибни маринати. Когато е на прах се добавя към ястия с говеждо и птиче месо. Прибавен към супи или сосове придава сладко кисел вкус на ястията.

Съхранение:

Семената или пудрата от бял синап издържат дълго време и се съхраняват на прохладно и тъмно място.

Съвети за готвене:

Хубавите семена на синапа се разпознават по техния златист цвят. Преди да подправите месо можете да препечете леко семената или прах от синап с малко лук.

Zavedenia Web Design Casio